Ribuan Terima Kasih Kpd Cikgu Mai Dari Kemaman Trg,Kerana Sudi Dtg Ke Teratak Saya Yang Tidak Seberapa Ini..Alhamdullilah Segalanya Berjalan Dgn Lancar Dan Cikgu Mai Sempat Mempelajari 3 Jenis Biskut Yg Dikehendakinya Iaitu A'london,Tart nenas Dan Choc.chips..Harap Kita Dpt Ketemu Lagi Di Lain Waktu...Kak Mai TQVM
Categories
Kek dan Biskut
KEK:
-Moist Chocolate
-Butter
-Carrot
-Marble
-CheeseCake
-Buah Kukus
-CupCakes
PERISA:
-Chocolate
-Strawberry
-Pandan
-Vanilla
DECO:
-ButterCream
-Choc.Ganache
-Fondant
-EdibleImage
(Harga dan Deco Kek Mengikut Bajet Pelanggan)
TART MINI:
-CheeseTart (50pcsRM35.00)
-EggTart (50pcsRM25.00)
-FruitsTart (50pcsRM38.00)
TART FILLINGS:
-BlueBerry
-StrawBerry
PUDING:
-Puding Krimer Dgn Buah Peach
-Puding Buih Berkuah
-Puding Buah Berkuah
BISKUT:
-Tart Nenas
-Almond London
-Choc.Chips Rgp
-Sarang Semut
-Denmark
-Salju
-Popia Simpul
(Biskut Di Buat Berasaskan Butter Utk Rasa Lebih Sedap)
PULUT KUNING:
-Hantaran Pertunangan
-Bertingkat
(Harga dan Hiasan Pulut Kuning Mengikut Bajet Pelanggan)
Untuk Tempahan Dan Pertanyaan Lanjut
Hubungi Saya Di Talian Ini:
Zaidahluqman@gmail.com
019-9519202/019-9150406
Segala Pandangan Dan Sokongan Amat Saya Hargai..
TRANSFER/BANK IN :
MayBank
156094183422
ZAIDAH ZAINAL
Pembayaran deposit dibuat sebagai tanda jadi,sila sms setelah transfer/bank in deposit.baki dibayar semasa produk diterima..tq
Harga & Kelas.
1.KELAS ANEKA TART
-Tart telur
-Tart buah
-Cheesetart
Bayaran : RM150
Masa : 9.30pg - siap
2.KELAS CUPCAKES
-Asas membuat kek
-Asas membuat buttercream
-Asas membuat ganache
-Menghias cupcakes
Bayaran : RM150
Masa : 9.30pg - siap
3.KELAS COKLAT
-Cara mencairkan coklat compound
-Mewarna coklat
-Lolichoc
-Filling
-Coklat oreo
Bayaran : RM100
Masa : 9.30pg - siap
4.KELAS ANEKA KEK
-Kek lumut
-Kek karamel marble
-Kek moist coklat
Bayaran : RM180
Masa : 9.30pg - siap
5.KELAS ANEKA BISKUT
-Almond london
-Choc chips
-Tart nenas gulung
-Sarang semut
-Dahlia
-Salju
(pilih 3 jenis biskut diatas)
Bayaran : RM150
Masa : 9.30pg - siap
6.KELAS PULUT KUNING
-Asas membuat pulut kuning
-Menghias pulut kuning
Bayaran : RM150
Masa : 9.30pg - siap
7.KELAS APAM
-Polkadot
-Ladybird Dll
Bayaran : RM100
Masa : 9.30 - siap
KELAS DIADAKAN SETIAP HARI ISNIN HGGA KHAMIS(PILIH SALAH SATU HARI) KEPADA YANG BERMINAT BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN LANJUT DAN BOOKING TARIKH KEHADIRAN ANDA..TERIMA KASIH.
(Semua hasil kerja dibawa balik)
Archive
Labels
Labels
Labels
Labels
Labels
Therapy
Jumaat, 30 Julai 2010
Rabu, 21 Julai 2010
BISKUT RAYA 2010..
Published :
4:29 PG
Author :
Teratak Kek Zaidah
SALAM...TEMPAHAN BISKUT RAYA TELAH DI BUKA BERMULA SEKARANG 21/7/10 SEHINGGA 21/8/10.TEMPAHAN HENDAKLAH DIBUAT SEAWAL MUNGKIN KERANA SEMUA BISKUT ADALAH TERHAD.JIKA BERMINAT SILA CALL / EMAILKAN KPD SAYA BUTIRAN BERIKUT :
NAMA , PHONE NO , JENIS BISKUT ,QTY DAN TARIKH PENGAMBILAN.
(TEMPAHAN DIKIRA BATAL SELEPAS 3 HARI DARI TARIKH PENGAMBILAN KECUALI BYARAN SUDAH JELAS)
*SEMUA BISKUT BERASASKAN BUTTERCUP,TEPUNG DAN BAHAN YANG BERKUALITI..
TART NENAS
*Biskut yg rangup berinti nenas yg kurang manis..
ALMOND LONDON
*Biskut yang rangup di dlm.berbekalkan sebiji badam setiap biskut,disaluti coklat dan taburan badam cincang..
DENMARK
*Biskut yang rangup di dalam,disaluti dgn coklat dan kacang kisar yang di panggang..
SARANG SEMUT
*Biskut yang unik,rangup dan cair dimulut..
CHOCOLATE CHIPS RANGUP
*Biskut yang rangup,kaya dgn rasa coklat,badam cincang dan choc.chips..
SALJU
*Biskut yang rangup,lemak-lemak manis dan disaluti susu tepung yang enak..
POPIA SIMPUL
Jumaat, 9 Julai 2010
Resepi Tart Telur...
Published :
10:02 PG
Author :
Teratak Kek Zaidah
BAHAN :
-1 Tin susu Cair F&N
-1 Cwn Air Suam
-1/3 Cwn Gula Pasir (Klu Suka Manis Tambah Lagi)
-1 Sudu Kecil Esen Vanilla
-4 Biji Telur A
-Sedikit P'Kuning
CARA :
-1 Tin susu Cair F&N
-1 Cwn Air Suam
-1/3 Cwn Gula Pasir (Klu Suka Manis Tambah Lagi)
-1 Sudu Kecil Esen Vanilla
-4 Biji Telur A
-Sedikit P'Kuning
CARA :
-Kacau Gula Dgn Air Suam,Bila Gula Dah Hancur Dan Agak Sejuk Masukkan Semua Bahan Lain Kacau Semua Hgga Sebati Kemudian Tuang Ke Dlm Kulit Tart Yg Telah Dibakar Terlebih Dahulu N Bakar Semula 20 Minit-Suhu 180 Mengikut Oven Masing2..
Ini resepi tart telur yang selalu saya buat..kpd kawan2 yg bertannya selamat mencuba..hasilnya insyaallah menjadi dan sedap megikut selera masing2lah ye...selamat mencuba.
Ini resepi tart telur yang selalu saya buat..kpd kawan2 yg bertannya selamat mencuba..hasilnya insyaallah menjadi dan sedap megikut selera masing2lah ye...selamat mencuba.
Selasa, 6 Julai 2010
Kelas Tart..
Published :
11:12 PTG
Author :
Teratak Kek Zaidah
Puan Ayu & Puan Linda Dari Paka Kemaman Trg..
Terima Kasih Kerana Sudi Menghadiri Kelas Membuat Blueberry Cheese Tart.
Sebenarnya Kelas Ini Diadakan Secara Tidak Rasmi,Saya Sekadar Memenuhi Permintaan
Kawan Yang Ingin Belajar Membuat Tart..
Kepada Kawan-kawan Di Luar Sana Yang Ingin Belajar Membuat Tart Bolehlah Hubungi Saya..TQ
Langgan:
Catatan (Atom)