Jumaat, 30 Julai 2010

kelas Biskut Raya 2010.. (Jumaat 30/7/10)

    Ribuan Terima Kasih Kpd Cikgu Mai Dari Kemaman Trg,Kerana Sudi Dtg Ke Teratak Saya Yang Tidak Seberapa Ini..Alhamdullilah Segalanya Berjalan Dgn Lancar Dan Cikgu Mai Sempat Mempelajari 3 Jenis Biskut Yg Dikehendakinya Iaitu A'london,Tart nenas Dan Choc.chips..Harap Kita Dpt Ketemu Lagi Di Lain Waktu...Kak Mai TQVM                                     

Rabu, 21 Julai 2010

BISKUT RAYA 2010..

 SALAM...TEMPAHAN BISKUT RAYA TELAH DI BUKA BERMULA SEKARANG 21/7/10 SEHINGGA 21/8/10.TEMPAHAN HENDAKLAH DIBUAT SEAWAL MUNGKIN KERANA SEMUA BISKUT ADALAH TERHAD.JIKA BERMINAT SILA CALL / EMAILKAN KPD SAYA BUTIRAN BERIKUT :
NAMA , PHONE NO , JENIS BISKUT ,QTY DAN TARIKH PENGAMBILAN.
 (TEMPAHAN DIKIRA BATAL SELEPAS 3 HARI DARI TARIKH PENGAMBILAN KECUALI BYARAN SUDAH JELAS)

*SEMUA BISKUT BERASASKAN BUTTERCUP,TEPUNG DAN BAHAN YANG BERKUALITI..
 

TART NENAS 
*Biskut yg rangup berinti nenas yg kurang manis.. 


ALMOND LONDON
*Biskut yang rangup di dlm.berbekalkan sebiji badam setiap biskut,disaluti coklat dan taburan badam cincang..


 
DENMARK
*Biskut yang rangup di dalam,disaluti dgn coklat dan kacang kisar yang di panggang..


SARANG SEMUT
*Biskut yang unik,rangup dan cair dimulut..


CHOCOLATE CHIPS RANGUP
*Biskut yang rangup,kaya dgn rasa coklat,badam cincang dan choc.chips..


 SALJU
*Biskut yang rangup,lemak-lemak manis dan disaluti susu tepung yang enak..


 POPIA SIMPUL
*Rasannya yang rangup,berinti ikan yang sedap..



Sebahagian order yg sempat snap..

 UNTUK MAKLUMAN KEPADA YANG INGIN MENEMPAH BISKUT UNTUK RUMAH ANAK YATIM ATAU WARGA MISKIN HARGA BISKUT AKAN DI KURANGKAN SEPARUH DARI HARGA ASAL.

Jumaat, 9 Julai 2010

Resepi Tart Telur...

BAHAN :
-1 Tin susu Cair F&N
-1 Cwn Air Suam
-1/3 Cwn Gula Pasir (Klu Suka Manis Tambah Lagi)
-1 Sudu Kecil Esen Vanilla
-4 Biji Telur A
-Sedikit P'Kuning

CARA :
-Kacau Gula Dgn Air Suam,Bila Gula Dah Hancur Dan Agak Sejuk Masukkan Semua Bahan Lain Kacau Semua Hgga Sebati Kemudian Tuang Ke Dlm Kulit Tart Yg Telah Dibakar Terlebih Dahulu N Bakar Semula 20 Minit-Suhu 180 Mengikut Oven Masing2..

Ini resepi tart telur yang selalu saya buat..kpd kawan2 yg bertannya selamat mencuba..hasilnya insyaallah menjadi dan sedap megikut selera masing2lah ye...selamat mencuba.


Selasa, 6 Julai 2010

Kelas Tart..

Puan Ayu & Puan Linda Dari Paka Kemaman Trg..
Terima Kasih Kerana Sudi Menghadiri Kelas Membuat Blueberry Cheese Tart.
Sebenarnya Kelas Ini Diadakan Secara Tidak Rasmi,Saya Sekadar Memenuhi Permintaan 
Kawan Yang Ingin Belajar Membuat Tart..
Kepada Kawan-kawan Di Luar Sana Yang Ingin Belajar Membuat Tart Bolehlah Hubungi Saya..TQ


Related Posts with Thumbnails